ANNA WIDÉN
annawide@gmail.com
www.annawiden.no / arkiv
SKULPTUR  sculpture  "WALDEN / Walk the Talk"  Kunstnernes Hus, Oslo 2010
 
  STEDSKUNST
site specific work

FOTOGRAFI
photography
 
VIDEO
video
 
INSTALLASJON
installation
 
TEGNING
drawing
 
SKULPTUR
sculpture
 
ARBEIDER 1994-98
old works
 
 
 
 

 

 
Walden / Walk the Talk

"WALDEN / Walk the Talk" Gentle Actions, Kunstnernes Hus, Oslo 2010.

Skulpturen består av en bärande konstruktion i nytt trämaterial. Övriga element är återvinning från Gulden gård på Hadeland. Träden (gran) är uppgrävda med roten och monterade uppned.
Skulpturens storlek: L460 x B305 x H580 cm.
Projektet tar utgångspunkt i Henry David Thoreaus bok "Walden. Livet i skogarna".
Läs om "Walden" längre ned på sidan. Mer om: GENTLE ACTIONS

walden walden walden walden walden
walden walden walden walden walden
walden walden walden walden walen
walden walden walden walden walden
walden walden walden walden walden

"I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived."
(Henry David Thoreau, Walden; or, Life in the Woods.)

I 1854 skrev den amerikanske forfatteren og filosofen Henry David Thoreau klassikeren "Walden. Livet i skogene." som en respons til den industrielle revolusjon og de påfølgende endringene i folks levemåter. Boka beskriver hvordan Thoreau bodde to år og to måneder i ensomhet i skogene ved Walden Pond i en hytte han hadde bygget selv, og med kun det aller mest nødvendige for å overleve. Slik håpet Thoreau å trekke seg tilbake fra samfunnet for å oppnå en mer objektiv forståelse av hva dette kunne innebære, så vel som å følge lengselen etter et enklere liv hvor han måtte stole fullt og helt på seg selv.

"I had three chairs in my house; one for solitude, two for friendship, three for society."

Thoreau ønsket å leve et enkelt liv, men han ønsket ikke nødvendigvis å leve som en eremitt. Faktisk lå hytta hans ikke langt fra byen Concord i Massachusetts, og han likte godt å få besøk av folk som han kunne diskutere meningen med livet med.

Kunstnerne inviterte alle som ønsket å komme på besøk til “hytta” mellom trærne. Selv om Thoreau for det meste drakk vann fordi han ikke hadde råd til å kjøpe kaffe eller te, ble besøkende budt inn
på en selvrøstet kopp kaffe og til en samtale med kunstnerne om ønsket å leve nær naturen, om
dette fremdeles er mulig eller om det er en for urealistisk tanke i dagens samfunn.
Størrelsen på plattformen er den samme som Thoreaus hytte.

"WALDEN / Walk the Talk" er et samarbeid mellom kunstnerne Anna Widén (Norge) // Walter van Broekhuizen (Holland) // miljøhistoriker Hilde Ibsen (Sverige).

Tack till Inger Hilde, Torunn och Lars Petter för hjälp med rotuppgrävning!
Och tack till Lars Anders för träden och fina material till "hytta".

walden